Esti Kornél és Szabó Benedek és a Galaxisok Debrecenben

Esti Kornél és Szabó Benedek és a galaxisok koncert a debreceni Roncs Bárban

A Roncs Bárban tartották idei első debreceni bulijukat az Esti Kornél és az alternatív, lo-fi, indie, folk műfajú Szabó Benedek és a Galaxisok. Ráadásul a két zenekar nem elő, vagy főzenekari pozícióban, hanem egyenrangú partnerként, teljes hosszúságú koncertet adott.
Én személy szerint leginkább Szabó Benedekéket vártam, mert az ő koncertjükre még nem volt szerencsém eljutni, viszont első hallásra megfogtak a srácok. Már a koncert előtt kiderült, hogy mennyire közvetlenek azokkal akik oda mennek hozzájuk egy pár szót váltani a zenéjükről. A koncert meglepően pontosan kezdődött ahol az volt az első tapasztalatom, hogy mennyire jól érzik magukat a színpadon és mennyire szeretik amit csinálnak.
Felcsendült többek között az Egyetleneim, Boldoggá akarlak tenni, a Teljesség felé, a Soha nem veszi fel és sok más olyan számuk amik nagy kedvencek a rajongótáborukban.

 

Az Esti Kornélt 2006-ban alapították mezőtúri fiatalok. Gimnáziumi zenekarként szerveződött Nagy Istvánnal (ének), az alapítók közül Lázár Domokos (gitár, ének), Pályi Ádám (basszusgitár) és Veres Imre (gitár) tag ma is. Lázár Domokos öccse, Lázár Ágoston (dob) 2007-ben, 2012-ben pedig Nagy Istvánt váltotta Bodor Áron és vele együtt Horváth Kristóf is csatlakozott. Alakulásuk óta folyamatosan koncerteznek.
Az együttes a tőle már megszokott színvonalat hozta az este alatt. A srácok a legnépszerűbb dalaikat hozták el nekünk, többek között a Boldogság, te kurva, Nem kár vagy a Nevetve.
A közönségen végignézve sok különféle stílusú embereket láttunk, hiszen mindenki tud találni akár egy olyan Esti Kornél dalt, amivel könnyű azonosulnia.
Szakmailag mind a két zenekar kifogástalan koncertet adott elő és mi alig várjuk a Campus fesztivált, hiszen ott újra részesei lehetünk mindkét banda koncertjének.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.