Fishing on Orfű – Esőnap

Day 2. (2018.06.22. Péntek)

A második nap a fesztiválon sajnos elég rosszul indult. Az eső kopogására keltünk, zuhogott. Nem úgy tűnt mintha egyhamar el akarna állni, így nagyon nehezen vettük rá magunkat, hogy kimásszunk a sátrunkból, de mindenképp szükségünk volt egy kávéra és reggelire, ezért elindultunk. Itt megjegyezném, hogy nagyon sok helyen csak készpénzzel lehetett fizetni, ami nem volt túl előnyös, mert mi nem így készültünk. A kempingtől 40 percnyi sétára találtunk egy ATM-et ami nem működött, viszont a szemben lévő kisboltban sikerült kártyával fizetnünk és mire visszaértünk szerencsére az idő is javult, bár még így is elég hideg volt.
Az első állomásunk kora délután szintén egy Csaknekedkislány koncertre vezetett, eredetileg a Vízi színpadon lett volna, de az idő miatt a fesztivál bejárata előtt tartották.
Nagyon hangulatos volt az egész, egy kisebb akusztikus koncertet adtak a srácok. Kicsit eláztunk, kicsit fáztunk, de meghozták a kedvünk az énekléshez, táncoláshoz.

 

Később szerencsére picivel jobb idő lett, a nap is előbújt. Következő állomásunk a nagyszínpad volt, ahol egy szintén általunk nagyon várt zenekar lépett fel, a Lóci játszik.

 

Lóci játszik
“Akinek a fény túl éles, nem passzol a valósághoz, úgy lesz jobb, ha a sötét oldalt megunja magától.”

Amit már a legtöbben tudhattok a zenekarról az, hogy senki nem táncol jobban mint ők. Aki nem hiszi, az mindenképp menjen el egy koncertjükre, de vigyázat azonnal rajongóvá válhat az ember és tánc függőséget is okozhat. Csak a jó kedv, csak a móka, ők nem egy szomorú zenekar! Életvidámak, árad belőlük a pozitív energia. Ez most sem volt másként, annyira jó  bulit csináltak, hogy teljesen meg is feledkeztünk a rossz időről. Megtöltődött a tér rengeteg rajongóval és bármerre néztünk mindenki torkaszakadtából, önfeledten énekelt és megmozdultak azok a csípők.
Nagyon örülünk, hogy Orfűn is átélhettük, ahogyan Lóci játszik. Számunkra ti lettetek azok, akik miatt bármikor maradnánk még pár órát anélkül, hogy megbánnánk. Köszönjük!

 

Véletlen Trió – Lovasi András, Heidl György, Gábor Andor
“Halmahera, várjál megyek, napsütötte vakond leszek.”

Lovasi András saját verseit megzenésítve Heidl György és Gábor András kíséretében adta elő nekünk. Be kell vallanom én egy csendes üldögélős koncertre számítottam ami az első számoknál igaz is volt. Lovasi saját korábban már ismert és új verseit megzenésítve adta elő. Azt hiszem, kijelenthetem, hogy a Halmahera vitte a pálmát, sokadik próbálkozásra bár, de mindenki megtanulta a szöveget, (beleértve Bandit is) igen, ennyire új volt. Igazán remek előadás volt, rengeteg kacagással és énekléssel, dülöngéléssel és még több jó kedvvel. Köszönjük, köszönjük a Fishing on Orfűt, az álmait, verseit, dalait és azt is, hogy van nekünk.

 

Elefánt
“Úgy fáj! Mért’ nem éltem szépen?”

A nap végét Elefánt koncerttel zártuk. Tőlük már a megszokott módon megrengett a föld, hisz mára már a jókora rajongótáboruk hamar megtöltötte a teret és szinte már egyfajta rituáléként ugráltak a pörgősebbnél pörgősebb számaikra és majdhogynem Himnuszként üvöltötték a szövegeiket.
Számomra az egyetlen rossz élmény a koncerten az volt, hogy szembetalálkoztunk pár (ha lehet így nevezni) megszállott rajongóval, akik bármit megtettek volna azért, hogy minél közelebb kerüljenek az általuk kis híján Istenként imádott kedvenceikhez. Így történt, hogy minket is félre lökve, belénk tenyerelve és megtaposva, előrébb jutottak, nem törődve azzal, hogy mi mind ugyanazért az élményért mentünk. De ezt leszámítva nagyon jól éreztük magunkat és egyébként mi csak arra emlékszünk, amire muszáj.  Köszönjük!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.