Körbelátó – Hear Me Out interjú / Read it Out!

Végre hivatalosan is elkezdődött a nyár és mi nem állunk le, pár nappal a Hear Me Out visszatérő koncertje után ellátogattam a próbatermükbe és készítettem nektek egy kis összefoglaló “rövid” bemutatkozót a zenekarról.
Aki lemaradt volna a koncertről: Képzelj el 4 tehetséges srácot, adj hozzá egy kis punk/pop- rockot és végül fűszerezd ugrálással, fejrázással. Garantált a jó kedv!

A zenekar tagjai:
Hauser Krisztián – ének, gitár
Sleisz Máté – gitár
Vanyó Balázs – basszusgitár
Weigl Bence – dob

Hogyan jött létre a zenekar?

Krisz: A zenekar hivatalosan 2017 márciusában alakult meg ezzel a felállással. Az előzménye annyi volt, hogy fél évvel azután hogy az előző zenekarunk feloszlott, Bence megkeresett, mondván neki nagyon hiányzik a zenélés, úgyhogy felhívott, hogy csináljunk egy új zenekart.

Máté: Én is sok mindent szeretnék, tudod?!

Krisz: Telefonálni kell érte, ez a titok. Látod a Bence felvette a telefont, felhívott és most itt vagyunk.

Bence: Na ez az, hol lennétek most, ha én nem telefonálok.

Krisz: Na igen, meg is lepődtem, hogy a Bence hív, mert jó ideje beszéltünk, aztán felvettem és ezzel kezdte : “Krisz, hallgass meg!” Mondom oké, én figyelek. Elmondta mit szeretne én meg gondoltam próbáljuk meg de akkor most kicsit komolyabban, mint korábban és mint minden normális kezdő zenekar, aki tagokat keres mi is feladtunk egy hirdetést.

Bence: Tartottunk egy gitáros meghallgatást, amire eljöttek hárman, köztük a Máté. Én már az elején is tudtam, hogy ő lesz az.

Krisz: De azért megtartottuk a meghallgatást.

Szóval előtte nem is ismertétek egymást?

Krisz: Nem, Máté jelentkezett a hirdetésre és beküldött egy videót, aztán egy hétig hallgathattam a Bencétől, hogy “Krisz a Máté lesz az, a Máté lesz az..” Mondom, jó rendben, oké de azért nézzük meg a másik 2 jelentkezőt is.

Bence: Megtartottuk a meghallgatást, volt ott minden, sok minden történt és hallottunk mindenfélét.

Máté:  Az a baj, hogy én meg pont elkéstem és nem hallottam az előttem lévőket. Felhívtam Bencét, de igazából azt sem tudtam, hogy hívják, mert végig egy olyan emberrel e-maileztem akinek az volt a címe, hogy “tonystark”.

Krisz: Nekem is arról írt még annó. Mondom basszus Tony Stark akar a zenekaromban játszani, egyből világhírnév.  Na mindegy, aztán neki álltunk próbálni és februárban csináltunk egy akusztikus koncertet mert azt könyebb bevállalni így hárman is. Közben elkezdtünk beszélgetni a Balázzsal, pontosabban Bence emailezett vele, ő a banda HR-se, de aztán átvettem a beszélgetést facebookon. Végül Balázs eljött a koncertre és úgy ítélte meg méltóak vagyunk rá, hogy beszálljon hozzánk játszani.

Balázs: Igen, én is a “tonystark”-al emaileztem. Elmentem az akusztikus koncertjükre és tök aranyosak voltak, tényleg nagyon jó volt meg olyan jól összeszedettnek tűnt az egész. Később jött egy komoly meghallgatás, amire elmentem úgy, hogy rossz számot tanultam meg.

Meg volt szabva mit kell játszanod?

Krisz: Igen, a régi zenekar hamvaiból kiindulva vettünk pár számot, amivel lehetne kezdeni valami és mondtuk Balázsnak, hogy ezeket kellene megtanulnia, azt hiszem a Green Day- Jesus of Suburbia volt az egyik.

Bence: Vagy a Holiday?

Balázs: Nem, de igazából mindegy. Három szám kellett és ebből egyet rosszul tanultam meg, ezért nagyon ideges voltam. Így visszatekintve már nem is értem, hogy miért.

Máté: Hát igen, nagy dilemma volt, hogy bevegyük-e. Érted, annyi jelentkező volt…

Balázs, te előtte játszottál más zenekarban is? 

Balázs: Igen. Én kb 10 éve gitározok, akusztikuson kezdtem, aztán elektromos és mióta velük vagyok basszusgitározom.

Krisz:  Megjegyzem, ő jelentkezett magától basszusgitárosnak, nem mi mondtuk, hogyha eddig gitároztál most hú két húrral kevesebb.

Balázs: Most gondolj bele mennyire el lehettem keseredve.. ráadásul egy ilyen e-mail címre írok, hogy “tonystark”, na már akkor tudhattam volna, hogy itt valami nem okés, de már rohadtul hiányzott a zenélés és akkor megláttam a hirdetést, mondom király én erre jelentkezem. Egyébként eredetileg is basszusgitárosnak készültem csak egy barátom előbb lecsapott rá, ezért nekem a gitár maradt.
Én épp melóba mentem, amikor olvastam a hirdetést és pötyögtem a szöveget hajnali 4 órakor, meg rendesen izgultam, hogy na írtak már?! Nézegettem az e-maileket.

Máté: Tényleg, én fizika órán olvastam.

Krisz: Akkor most már tudjuk, hogy miért nem abból érettségizel.

Bence: Egyébként a Balázs kellett a magasságunkhoz, hogy így ki legyen egyenlítve. Két kicsi, két nagy.

Krisz: Igen, tehát röviden ennyi a történet. Bence és én ismertük egymást, zenekart akartunk, csatlakozott Máté. Később pedig jött Balázs és így összejött a dolog. Azóta meg koncertek ésatöbbi.

Bence: És ez már Történelem.

 

Miért pont Hear Me Out?

Máté: Na én erről egy szót sem tudok.

Krisz: Igazából annyi a sztori, hogy ugye Bence felhívott és mondta, hogy lenne egy ötlete “hallgass meg!”
Persze aztán volt más ötlet is amiből válogattunk, végül 4 név maradt, facebookon csináltunk egy szavazást az ismerősök között, ahova többek között beírtuk Hear Me Out -ot és volt még egy a Room on the 10. floor ami Bencének nagyon tetszett, aztán az nagyon elhúzta a szavazást én meg mondom Jézusom mit tettem?!

Bence: Én nagyon örültem, de mivel a Krisznek annyira nem tetszett végül maradt a Hear Me Out.

Krisz: Szerintem jó.

Balázs: Teljesen cuki.

Krisz: Szóval lényegében a nevünk abból Bence ártatlan telefonhívásból származik, amit úgy kezdett, hogy  “..figyelj, hallgass meg!”

Balázs: És ezt akárhányszor elmondja nevetnem kell.

Bence: Pedig ez annyira szép.

 

Mik a terveitek a közeljövőt illetően?

Krisz: Hát nem is tudom, most ugye volt egy ilyen kis pihenő szakasz.

Bence: Alkotói csend.

Krisz: Csak kicsit lusták voltunk, kicsit alkottunk, de most összekaptuk magunkat, aztán most már akkor meghódítanánk a világot.

Végülis alkottatok saját számokat is.

Bence: Egyébként igen, amiket most a nyáron már fel is fogunk venni.

Balázs: Nyilván arra törekszünk, hogy minél hamarabb minél több hallgatható anyagot adjunk ki, tényleg minőségi munkákat és ebből kifolyólag a távoli célunk ami nem tudom mennyire megvalósítható itthon, de az, az lenne, hogy ebből éljünk meg.

Krisz: Igen a hírnév, minél több helyen fellépni, minél többen Hallgassanak meg! Hát kb ilyen standard zenekari célok. Nyílván két kategória van, az egyik ez a hobbiból eljátszogatunk és tök jó, meg van a másik amikor ilyen bekattanás, hogy csak a zene és zenészek leszünk, na ezutóbbiba tartozunk mi is.

Hogyan születnek a saját számok?

Krisz: Ez egy rohadt jó kérdés, ha tudnám hogyan születnek biztosan több lenne. A szövegírás az ami viszonylag  hosszabb folyamat.

Balázs: Igen, de igazából túlnyomó részt a jammelés vagy,  hogy valakinek van valami ötlete vagy Krisz hoz valami témát.

Máté: Vagy hoz egy félkész számot, aztán azt közösen megcsináljuk,  Krisz ír rá egy szöveget, Balázs is segítségével.

Balázs: Úgyhogy zenei alap van először, aztán arra írunk szöveget és valahogy így.

Miért csak angol számaitok vannak?

Balázs: Na az engem is érdekel.

Krisz: Van egy ilyen bekattanásom, nem tudom, hogy ez honnan jött, de igazából magyar előadókat sem hallgatok. Meg feltételezem, hogy a külföldi közönség azért nagyobb, mint a magyar és ha egyszer sikerülne kitörni külföldre akkor valószínűleg nagyobb közönségre találnánk, meg azért itthon sem elvetendő az angol és így könnyebben terjeszthető. Többen megértik, több emberhez tudunk szólni egyszerre.

 

Mennyire van nálatok demokrácia?

Bence: Az van..

Csak őszintén.

Krisz: Kimenjek?
Én igyekszem arra törekedni egyébként, de ezt nyílván ők tudják megmondani. Szerintem mindenhol kell azért egy kvázi vezető, egy ember, aki azért kézben tartja a dolgokat és képben van mindennel, de nem tudom, ti mit gondoltok?

Balázs: Ja, kombináld Hitlert és Sztálint.

Máté: Igen. Én azt mondom itt diktatórikus rendszer működik és Krisztián a mi Führerünk.

Balázs: Lényegében mondhatjuk azt, hogy Krisz az aki kicsit jobban kiemelkedik a dolgokban, persze meghallgat minket, aztán vagy érdekli vagy nem. Túlnyomó részt ő intézkedik a dolgokban, de azért ha valamire egy ember azt mondja, hogy nem akkor nem.

Máté: Azért van szavunk persze, de főleg Krisz intézkedik, ő hozza a döntéseket, az utolsó szó az övé, meg tényleg ő kommunikál mindenkivel.

Kik inspirálnak titeket?

Balázs: Azt tudni kell, hogy a Bence nagyon nagy Kiss fan.
Bence: Voltam.
Balázs: Képzeld el ilyen szemüvegben, hosszú haj, fejkendő meg minden.. Kiss-es póló. Az AC/DC meg nem épp a kedvence.

Máté: Mi magunkat inspiráljuk.
Balázs: Engem a Máté.

Krisz: Hát igazából nyílván nem egy előadó inspirál, ahogy én észrevettem a Bence és a Balázs főleg punkosabb dolgokat preferálja én meg elvinném metálosra, ami néha kicsit már sok. A Máté meg..

Balázs: Ő a cuki.

Bence: Ő itt van  a próbákon.

Máté: Én általában mindig valami lightos témát hozok.

Krisz: Mindenkiről elmondható, hogy a Green Dayről a Slipknotig minden jöhet és ami éppen megtetszik. Lesz ami lesz.

Balázs: Igen, de ez azért a számlistáinkból is látszik.

Monjatok pár nagy kedvencet.

Bence: Sum41, Bring me the Horizon, Twenty one pilots.

Krisz: Avenged Sevenfold, meg hát akiktől játszunk.

Máté: Nem igazán van így egy kedvenc zenekar. Én például nagy Kiscsillag és 30y rajongó is vagyok.

Balázs: Green Day, Metallica.

Kivel játszanátok szívesen és hol?

Máté: Kiscsillaggal.

Balázs: Fish, Brains, Aws?

Bence: Road.

Máté: Akkor már Tankcsapda vagy egy Irrie Maffia vagy akár egy 30y őket imádom. Mi ketten a Bencével beillenénk a 30y-onba, mert mi elindultunk a populáris irányba.

Balázs: Ez egyébként egy elég relatív dolog abból kiindulva, hogy mindenki  szeret  mindenféle zenét.

Máté: Hogy ki kivel lépne fel? Mindenkivel, akit szeretünk. Vagy még az sem fontos mert az a lényeg, hogy ott lehetünk és láthatjuk, hogy megy ez nagyban és sokat tanulhatunk belőle.

Hogyan jellemeznétek magatokat röviden?

Bence: Kecske.
Balázs: Kecske.
Máté: Főnix
Krisz: Főnix kecske.

Ez valami banda állat vagy miből jött?

Balázs: Igen. A giffekkel, kezdődött, valaki írt valamit a csoportba és arra rögtön kecskés gif.

Krisz: Amit ő küldött amúgy.

Balázs: Persze, hogy én mert lusta voltam válaszolni, szóval ebből jött a kecske. De hogyan jellemeznénk, hát ambiciózus, fiatalos lendületű csapat. Azért saját számokban kicsit még keressük a saját hangunkat.

Üzentek valamit a rajongóknak?

Bence: Milyen rajongóknak? Sziasztok Bence vagyok. Kecske.

Balázs: Kecske.

Máté: Visszatértünk!

Krisz: Hát most hogy már azért próbálunk aktívabbak lenni a socialmediában is, meg több koncert, több kép, több szám ésatöbbi, szerintem azt üzenjük a rajongóknak, hogy HALLGASSATOK MEG!

Facebook: https://www.facebook.com/Hear-Me-Out-262908980799065/

instagram: https://www.instagram.com/hearmeoutofficial/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.